Lesaffre inovatif ürünleriyle IBATECH’e damgasını vurdu

Lesaffre, Türkiye’nin tek fırıncılık teknolojileri fuarı IBATECH’te 160 yıllık tecrübesiyle geliştirdiği inovatif ürünler ve fırıncılık çözümlerinin lansmanını yaptı. Özellikle endüstriyel üreticiler için geliştirilen ve sektörde benzeri bulunmayan Otomatik Sıvı Maya Hattı, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Maya konusunda global referans Lesaffre, IBATECH 9. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’nda özellikle orta ve büyük ölçekli fırınlar ve endüstriyel üreticilere yönelik geliştirdiği yeni ürün ve çözümlerin lansmanını yaptı. Fırıncılık ve pastacılık sektörünün kalbinin attığı fuarda en büyük ilgiyi Lesaffre’ın büyük ölçekli üreticilere yönelik geliştirdiği Otomatik Sıvı Maya Hattı gördü. Ziyaretçilerin büyük beğenisi kazanan ve muadili bulunmayan Otomatik Sıvı Maya Hattı, endüstriyel ekmek ve unlu mamul üreticilerine otomatizasyon avantajı ve verimlilik sağlıyor. Mayanın direkt olarak el değmeden üretime girmesini sağlayan bu hat, hijyenik, güvenli ve pratik olmasının yanı sıra üreticiye zaman da kazandırıyor.

Lesaffre, IBATECH’te Otomatik Sıvı Maya Hattı’nın yanı sıra yeni ürünlerini ve markalarını da görücüye çıkardı. İnventis, Özmaya ve Pulso markaları da yenilenen yüzleriyle ziyaretçilerle buluştu. İnventis markalı yeni Tam Buğday Miksi, Esmer Rustik Ekmek Karışımı, Çeşnili Ekmek Karışımı ve Esmer Ekmek Karışımı yine IBATECH’te tanıtıldı. Lesaffre’ın fırıncılara en iyi ekşi ekmek çözümlerini sunarak onların yaratıcılığını ortaya çıkarmayı hedefleyerek pazara sunduğu Livendo’nun ekşi hamur kültürü (starter), deaktif ekşi hamurları ve ekşi hamur bazlı karışımları da tanıtılan yeni ürünler arasında yer aldı. Ayrıca ziyaretçiler Lesaffre standında yer alan Baking Center bölümünde Inventis ve Livendo ile hazırlanmış birbirinden farklı aromalara sahip lezzetli ekmekleri tatma imkanı da buldu.

Lesaffre’ın yeni ürünlerinden Livendo ekşi hamur kültürü 24 saat içinde tek bir işlemle ekşi hamur hazırlama kolaylığı sunuyor. Geleneksel yöntemlerle geliştirilen spontan ekşi hamuru tazelemek için gereken karmaşık işlemleri ortadan kaldıran Livendo ekşi hamur kültürü, yüksek performansı ve standart nitelikte “ekşiyi” garanti ediyor. Bir diğer yeni ürün olan doğal ekşi hamur bakterileri ile fermante edilmiş undan oluşan Livendo deaktif ekşi hamur, fırıncıların kendilerine has görsel ve tat imzası yaratarak ürünlerini kişiselleştirmelerini sağlıyor. Livento ekşi hamur bazlı karışımlar ise malt, organik asitler ve baharatlar gibi içerikleriyle fırıncıların çok zengin aromalarda ve farklı çeşitlerde ürünler elde etmesine imkan tanıyor.

Lesaffre fuarda fırıncılar ile yarı pişmiş ve tam pişmiş donuk ürün üreticilerinin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik Pulso Control ve Pulso Gold’u da tanıttı. Fırıncılar için kontrollü (düşük sıcaklıkta) uzun süren fermantasyon sağlayan Pulso Control, ekmeklerdeki kabarcık, hacim, bıçak açma problemlerini ortadan kaldırıyor. Hamurun dayanıklılığını ve esnekliğini artıran Pulse Control, ekmeğin pişirme sonrasında bile kayba uğramayan bir hacme ve altın rengi pürüzsüz bir kabuğa kavuşmasına yardımcı oluyor. Pulso Gold ise yarı pişmiş ve tam pişmiş donuk ürünler için özel üretilmiş bir hamur geliştirici. Son pişirilme aşamasında ortaya çıkan küçülme ve hacim kaybını önleyen Pulso Gold, donuk saklama süresi boyunca suyun dışarıya salınımını yavaşlatarak kabuk dökülmesinin de önüne geçiyor.

Lesaffre’ın deaktif mayası Baker’s Bonus da yine ilk kez IBATECH’te ziyaretçilerle buluştu. Özellikle kaliteli ve glüten yapısı güçlü unlarla hazırlanan hamurlarda esnekliğini artıran Baker’s Bonus sayesinde hamur daha çabuk olgunlaşıyor, daha kolay açılıyor ve şekil alıyor. Hamuru yumuşatarak şekillendirme esnasında yaşanan kopma, yırtılma ve küçülme gibi problemlerin de önüne geçen Baker’s Bonus, hamura daha fazla yayılma (pan-flow) özelliği de veriyor. Tamamen doğal yani “clean label” bir ürün olan Baker’s Bonus, hamburger ve sandviç ekmeği, yufka, baget, bisküvi üretiminin yanı sıra baklava, börek, pide, lavaş, tortilla hamurlarında, ekmeklik un üretiminde kullanılabiliyor.

IBATECH’te tanıttıkları ürünlerle sektör profesyonellerinin en önemli ihtiyaçlarına yanıt verdiklerini anlatan Lesaffre Yurtiçi Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Pınar Çakır, fuara ilişkin şunları söyledi: “Bu yıl bizim için çok önemli çünkü 1992 yılından bu yana Türkiye pazarında yer alıyoruz ama bu, Lesaffre adıyla katıldığımız ilk fuar. Amacımız öncelikle pazarın gelişmesine katkı sağlamak ve ihtiyaç duyulan ürünler sunmak. Bu anlamda orta ve büyük ölçekli fırınlar ile endüstriyel üreticilerin ihtiyaçlarına karşılık veren ürünlerimizle IBATECH’te yerimizi aldık. Yakın zamanda tüketiciler için de yeni bir ürünümüzü piyasaya sunmayı planlıyoruz. Yuva Maya markamızla çıkacak ekşi ekmek mayası da çok yakında raflarda yerini alacak.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.